Lyst til at vide mere?

Skriv dit navn og tlf. så ringer vi dig op til en uforpligtende samtale

Hvad er outplacement?

Outplacement er professionel rådgivning til opsagte medarbejdere. Outplacement kan være en integreret del af en ansættelseskontrakt, eller det kan være noget, som den enkelte selv igangsætter.
Outplacement kan bl.a. vedrøre håndtering af selve opsigelsen og rådgivning til at afklare hvilke ønsker og behov vedkommende har for et fremtidigt job.
Målet for outplacementprocessen kan være, at vedkommende får et nyt job i løbet af outplacementprocessen, men det kan også blot være en afklaring af hvordan man vælger sin vej. Det afhænger af rammen for forløbet og personens ønsker.

Hvorfor skal man vælge outplacement?

Der kan være masser af gode grunde til, at din organisation har en professionel outplacementaftale som en del af dine ansattes arbejdsvilkår. Det kan du læse mere om her. Outplacement kan ses som en slags sikkerhedsnet, der kan skabe mere tryghed i ens nuværende stilling, så man kan fokusere bedre på arbejdet og præstere. Samtidig sikrer man, at et eventuelt opsigelsesforløb bliver værdigt, professionelt håndteret og struktureret, således at den afskedigede føler sig ordentligt behandlet og fortsat vil være en god ambassadør for virksomheden.

Hvorfor vælge outplacement hos LUNDMANN – hvad gør vi anderledes?

LUNDMANNs arbejder ud fra en systemisk tilgang, hvilket bl.a. betyder at vi ikke ser kandidaten som en isoleret størrelse. Vi ser kandidaten som en del af forskellige sammenhænge – sammenhænge som vi inddrager i processen, for at skabe mere succesfulde forløb. En systemisk tilgang giver som oftest mange flere perspektiver, og dermed nye muligheder. Her får du fem gode grunde til at vælge LUNDMANN som leverandør til outplacemen

1. Erhvervspsykologer. LUNDMANNs konsulenter er psykologuddannede. Vi har derfor stor erfaring med mennesker i store livsomvæltninger, såvel arbejdsmæssigt, som privat. En afskedigelse kan ofte føre flere udfordringer med sig, som for eksempel identitetskrise, problemer med selvværdet, tvivl, angst, usikkerhed og meget andet. Dette kan blive barrierer for at komme videre i karrieren, og det kræver kompetent rådgivning for at håndtere det.

2. Forskningsbaseret. LUNDMANN er en forskningsbaseret virksomhed. Det betyder, at vi arbejder ud fra viden og ikke mavefornemmelser. Vi ved hvad virksomheder lægger vægt på, når de ansætter nye medarbejdere, både ift. CV, ansøgninger og jobsamtale. Denne viden kommer vores samarbejdspartnere til gode. Det kan for eksempel være, hvordan man skriver en god ansøgning, opbygger sit CV, tricks til jobsamtalen, råd om brug af LinkedIn og hvordan man bruger sit netværk.

3. Fleksibilitet og løbende evaluering. Vi tilpasser altid vores forløb til såvel virksomhedens som kandidatens behov. Derfor er to forløb sjældent helt ens. Et forløb kan være alt fra en eller to afklarende samtaler til længere forløb, kurser, tekstredigering, skabe kontakter osv.
Vi har dog også standardiserede forløb, hvor man typisk har mellem 6-12 samtaler af 60-90 minutters varighed, afhængigt af kandidatens behov.
Det afgørende for os er, at forløbet hjælper kandidaten derhen, hvor han/hun gerne vil være. Dette kan imidlertid ændre sig, og derfor evaluerer vi også efter hver session, således at hvert forløb tilpasses kontinuerligt til den enkelte.

4. Parentes om fortiden. Vi lader os ikke begrænse af hverken CV eller personlighedstests. Dette skyldes at hverken personlighedstests eller CV’et siger særligt meget om vedkommendes fremtidige job performance eller -tilfredshed. Vi er derfor mere optaget af, hvad man vil fremover, end hvad man har lavet tidligere. Vil man måske skifte branche? Eller videreuddannes? Blive selvstændig? Eller tage et sabbatår? Vi hjælper kandidaten så CV’et ikke bliver en barriere for, hvor man kan komme hen.

5. Etik. At være ”in-between-jobs” kræver etisk hensynstagen til den enkelte, fortrolighed og opmærksomhed. Som psykologer er vi underlagt tavshedspligten, hvilket vi værner om.

Hvis du er nysgerrig på at høre mere om, hvad vi kan tilbyde netop din virksomhed, så kan du helt uforpligtende sende os en mail, eller skrive dit navn og tlf. i venstre side. Så tager vi kontakt til dig hurtigst muligt.