Lyst til at vide mere?

Skriv dit navn og tlf.nr. her, så ringer vi dig op for en uforpligtende snak.

  Rekruttering og udvælgelse – gamle problemer og nye metoder

  En af de vigtigste ledelsesdiscipliner er rekruttering. Derfor er det også yderst påfaldende, at de fleste ledere bruger gammeldags metoder, der tager udgangspunkt i menneskesyn der hører et andet århundrede til. De metoder vi bruger til rekruttering i dag, adskiller sig ikke væsentligt fra det man gjorde for 25 år siden.

  CV’et handler om fortiden, og siger intet om kandidaters kommende præstationer

  Hvis du gør som de fleste ledere, headhuntere og rekrutteringskonsulenter, så sætter du formentlig CV’et forrest, når du vælger, hvem du skal invitere til jobsamtale. Og når du skal bruge en ny direktør, leder eller en ny konsulent, vil du sikkert helst have en, som har ledererfaring henholdsvis konsulenterfaring. Men har du egentlig tænkt over, hvorfor du vil det? Her vil du sikkert svare, at det er, fordi det er vigtigt, at kandidaten har erfaring fra en lignende stilling. Men det er det ikke! Foredraget giver forklaringerne på netop det.

  Jobsamtaler handler om at vurdere mennesker, men det er folk virkeligt dårlige til – bias i jobsamtalen

  Formålet med den typiske jobsamtale er, at vi skal vurdere andre. Som jobinterviewere er vi imidlertid altid underlagt forskellige former for biases. ’Bias’ er en fejlkilde, et metodisk problem eller en forudindtagethed, som drejer vores vurderinger i særlige retninger. Sådanne fordrejninger foregår som regel ubevidst, og selvom man ligger under for biases, har man ofte en tendens til at tro, at man ikke bliver påvirket af dem. Det er umuligt helt at undgå biases, og det er nærmest kun ved at ændre selve formålet med jobsamtalen (som jo er personvurdering), at vi kan sætte os ud over dem. Foredraget fortæller hvordan det hænger sammen.

  Med dette foredrag kan du lære at:

  • Stille kritiske spørgsmålstegn ved dine egne metoder til rekruttering.
  • En god medarbejder ikke er noget som du kan finde, men derimod noget som du selv er med til at skabe.
  • Finde nye metoder når du skal rekruttere.

  Tilpasses til jeres formål

  Foredraget kan både være en kilde til inspiration og give forslag til udvikling og nytænkning. Det bestemmer I. Jeg kan være hos jer i 1 time og op til en hel dag, og arrangementet kan udfoldes som et klassisk foredrag eller som en workshop – afhængigt af jeres ønsker og behov.

  Ring eller skriv til mig, så kan du høre lidt mere, og vi kan finde ud af, om vi passer sammen.

  Med venlig hilsen

  Lars

  Telefon: +45 3029 6195

  Email: lars@lundmann.dk

  Bestil_foredrag_160x46