Sandheden er ikke noget du finder, men noget du skaber

– Et kritisk foredrag om virkelighed, sandhed, og vejen til nye verdener

Når vi tænker, føler eller gør noget, så ligger der forskellige ideer om sandhed og virkelighed gemt heri. Både som menneske og som organisation. De færreste af os har imidlertid forsøgt at definere begreberne. Og i de fleste definitioner så bruges det ene begreb til at definere det andet med. Vores (oftest ubevidste) forståelser kan både skabe store problemer og begrænsninger i netop vores tanker, følelser og adfærd. Alternative forståelser kan således skabe andre liv og nye verdener.

En dekonstruktion af det vi tager for givet

Nogle gange fornemmer du sikkert, at noget er forkert, men uden at kunne tale imod det. Ved at forstå, at alt er bygget op omkring særlige forståelser af virkelighed og sandhed, så lærer du, hvordan du kan sætte ord på dine fornemmelser og dekonstruere det som er galt. Og så lærer du ikke mindst, hvordan du kan finde nye veje.

Med foredraget kan du lære:

  • At din opfattelse af verden er afhængig af dine (ofte ubevidste) erfaringer, teorier og forforståelser.
  • At nye forståelser både kan ændre din egen og andres verdener.
  • At det, vi kalder for viden, blot er en tro, og videnskaben kan ikke hjælpe os – snarere tværtimod.
  • At forholde dig mere kritisk.
  • At tvivl er godt.

Du får ikke nye værktøjer, men du får et indblik i værktøjernes værktøjskasse, og du får en horisont, der kan inspirere dig til selv at lave dine egne værktøjer.

Hvem er jeg?

Jeg hedder Lars Lundmann og er psykolog og ph.d. i psykologi fra Københavns Universitet. Jeg har holdt foredrag for flere tusind mennesker, skrevet bøger og artikler om narcissisme, rekruttering, personlighed, videnskabsteori og socialkonstruktionisme. Netop nu er jeg i gang med et kritisk værk om videnskab, vores virkeligheds- og sandhedsforståelser, og hvordan de påvirker vores beslutninger i organisationer og i privatlivet. Herudover arbejder jeg som konsulent, hvor jeg hjælper virksomheder med at løse nogle af deres udfordringer.

Kan vi løse problemer med dit foredrag – og hvor lang tid varer det?

Hvis du eller din organisation kæmper med nogle forskellige problemstillinger – hvad end det handler om at blive mere tilfreds, få flere kunder, få vagtplanen til at gå op, blive bedre til at rekruttere, erobre nye markeder – så tilpasser jeg gerne foredraget specifikt til dette.

Foredraget kan både være en kilde til inspiration og give forslag til udvikling og nytænkning. Det bestemmer I. Jeg kan være hos jer i 45 minutter og op til en hel dag, og arrangementet kan udfoldes som et klassisk foredrag eller som en workshop – afhængigt af jeres ønsker og behov.

Ring eller skriv til mig, så kan du høre lidt mere, og vi kan finde ud af, om vi passer sammen.

Med venlig hilsen

Lars

Telefon: +45 3029 6195

Email: lars@lundmann.dk